Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

VLT plockar nya chefer från Expressen och GP

Publicerad: 25 november 2022, 06:47

Svante Larsson och Carl Sköldbäck ansluter till VLT:s redaktion i Västerås.

Foto: Robin Aron / Göteborgs-Posten + Privat

Vestmanlands Läns Tidning (VLT) rekryterar Carl Sköldbäck från Expressen och Svante Larsson från Göteborgs-Posten till frontchefer.

Ämnen i artikeln:

ExpressenVLTGöteborgs-PostenToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Carl Sköldbäck arbetar i dag som tv-webbredaktör på Expressen medan Svante Larsson närmast kommer från en roll som sändningsproducent på Göteborgs-Posten. Nu går de båda in som frontchefer på Bonnier-ägda VLT, vilket innebär att de blir arbetsledande webbredaktörer.

– Både Svante och Carl är vana att jobba i högt tempo. Tillsammans med nuvarande frontchefen Terese Westberg Sunesson samt våra liveredaktörer och reportrar får VLT nu ett starkt team som gör att vi fortsatt kommer att vara nyhetsledande kring det som händer i våra bevakningsområden, säger VLT:s deskchef Joel Widerberg, till den egna tidningen.

För Svante Larsson, som har en bakgrund på VLT:s systertidning Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, är Västmanland bekant. Carl Sköldbäck däremot kommer att få bekanta sig med en ny plats och ett nytt bevakningsområde.

– Glädjande nog hade vi många sökande till tjänsterna, där många kandidater höll mycket hög kvalitet. I hård konkurrens var Carl och Svante utan tvekan våra toppkandidater och jag är oerhört glad över att vi lyckats värva två så erfarna, digitalt drivna och skickliga journalister. De båda kommer att bidra mycket till en redan mycket duktig redaktion, säger chefredaktören Daniel Nordström.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev