tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

VK satsar 12 miljoner på journalistisk utveckling

Publicerad: 21 februari 2023, 12:15

Jimmie Näslund, vd på VK Media, och Västerbottens-Kurirens chefredaktör Jessica Wennberg.

Foto: Per Landfors

Under tre år ska Västerbottens-Kuriren satsa totalt 12 miljoner kronor i olika projekt som fokuserar på innehåll, nya format och kompetensutveckling.

Ämnen i artikeln:

Västerbottens-KurirenVK MediaNyheter

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


12 miljoner kronor. Så mycket ska Västerbottens-Kuriren lägga på nya projekt med ambitionen att säkra den lokala journalistiken och samtidigt utveckla framtidens journalistik, framgår av ett pressmeddelande. Den ekonomiska satsningen stöds av VK Medias styrelse.

– Vi har sett en stor tillväxt senaste åren, inte minst bland våra yngre målgrupper. För att säkra en fortsatt tillväxt men också för att kunna möta ett tufft ekonomiskt klimat måste vi satsa ännu mer, både på innehåll och att bygga rätt kompetenser. Det känns unikt att vi fått förtroendet att satsa så mycket på redaktionell utveckling i en situation och tid som är tuff för många företag, säger Västerbottens-Kurirens chefredaktör Jessica Wennberg i en kommentar.

Det första året innehåller det redaktionella förstärkningsprogrammet 11 projekt och insatser som fokuserar på innehåll, nya format och kompetensutveckling. Dessa ska möta en rad utmaningar som VK har identifierat – förhoppningsvis på såväl kort som lång sikt.

Förhoppningen är också att projekten ska ha effekt på fler VK Media-titlar.

– Grunden för vår fortsatta framgång och ytterligare tillväxt ligger till stor del i journalistiken. Där finns vår kärna och genom att fortsätta satsa och investera i den kan vi bygga en långsiktigt hållbar lokaljournalistik, tillägger Jimmie Näslund, vd på VK Media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev