tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

VK Media växlar upp satsningen på bredband

Publicerad: 21 november 2019, 08:16

”Vi har en stark målsättning att vår bredbandstjänst ska finnas till försäljning för privatpersoner på flera platser i Västerbotten”, säger Sture Bergman, vd på VK Media.

Foto: Peter Öberg

VK Media, som driver morgontidningarna VK och Folkbladet, tar nästa steg i sin satsning på en bredbandstjänst.

Ämnen i artikeln:

VK Media

Fredrik Svedjetun

fredrik.svedjetun@dagensmedia.se


Dagens Media berättade i oktober om VK Medias nya affärsområde, där mediekoncernen börjar sälja bredband.

– Vi ser detta som ett bra komplement till vår digitala affär. Det stämmer bra med vår övriga leverans där bland annat kundservice och marknadsföring ingår, sade VK Medias vd Sture Bergman till Dagens Media.

”Vi behöver förstärka vår intjänandeförmåga och hitta komplement i våra affärer”

Bredbandstjänsten har under hösten endast funnits till försäljning via Umeå Energis stadsnät. Nu kickar VK Media igång bredbandssatsningen på allvar med en egen webbshop. I samband med detta blir det möjligt för personer som har bredband via Bostadens öppna nät att beställa VK Medias bredband.

– Vi har en stark målsättning att vår bredbandstjänst ska finnas till försäljning för privatpersoner på flera platser i Västerbotten. Nu rullar vi ut bredbandstjänsten till de som har fiber via Bostaden, och från och med den 16 december finns VK Media bredband till försäljning för de som bor i Robertsfors och fler platser är på gång, säger Sture Bergman i ett pressmeddelande.

LÄS MER: VK Medias nya drag – levererar bredband 

VK Media trycker på budskapet att de levererar ”odyra och okomplicerade” bredband. Paketet ”odyr surf” paketeras ihop med en digital nyhetsprenumeration och prenumeranter av VK och Folkbladet får en extra rabatt på det ordinarie bredbandspriset.

Sture Bergman har tidigare berättat för Dagens Media att bredbandssatsningen, om den faller väl ut, kommer att ”ge ett märkbart tillskott” till VK Media.

– Vi behöver förstärka vår intjänandeförmåga och hitta komplement i våra affärer. Det så vi kan upprätthålla de redaktionella och kommersiella förmågorna, sade han.

VK Medias omsättning uppgick till 236 miljoner kronor 2018 och rörelseresultatet blev -15 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev