Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Viveka Hansson till TV4

Publicerad: 14 november 2011, 09:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:51

UPPDATERAD. Expressens editionschef Viveka Hansson går till TV4. Där blir hon programdirektör för nyheter och samhälle.


Viveka Hansson, som i dag arbetar som editionschef på Expressen, en arbetsplats hon varit på i 16 år, har rekryterats av TV4.

Där blir nu ansvarig för att utveckla nyhets- och samhällsjournalistiken inom TV4-Gruppen. Hon blir också ansvarig programbeställare och kommer främst att jobba med Nyhetsbolaget, TV4:s nya bolag för samhällsprogram och nyheter.

– Det här är inget enkelt beslut, jag har ju varit på Expressen sedan 1995 och det känns lite svårt att slita sig. Jag kommer sakna alla kollegor otroligt mycket. Samtidigt är det oerhört lockande att få jobba med nyheter och journalistik på ett så stort tv-hus. Jag måste ta den chansen, säger Viveka Hansson till dagensmedia.se och fortsätter:

– Jag tycker otroligt mycket om min arbetsplats så det är med sorg och saknad redan nu som jag lämnar. Men jag har som sagt varit på Expressen i sexton år och det känns otroligt spännande att få pröva det här. Det är något jag verkligen vill göra.

Hon berättar att det också blir svårt att skiljas från chefredaktören Thomas Mattsson.

– Han är en otroligt inspirerande chef. Jag har pratat med Thomas Mattsson varje dag i sexton år och han är både en vän och en mentor. Jag kommer sakna honom.

Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen säger:

– Viveka är en extremt duktig journalist som, tror jag, kommer göra ett bra jobb på Fyran. Viveka är ju väldigt enkel att samarbeta med, mycket populär bland medarbetarna här på Expressen, och det känns faktiskt rätt smickrande för oss att TV4 hittar sin nya programdirektör här.

Jobbet på TV4 blir första gången Viveka Hansson arbetar med tv.

– Men journalistik är journalistik, även om man kan använda olika kanaler för att presentera det på. Jag har jobbat med papper så himla länge och Expressen har ju haft mycket fokus på egna nyheter och avslöjanden och det känns otroligt kul att få göra det i TV4.

Blir det mer fokus på egna nyheter och avslöjanden på TV4 när du tar över?

– TV4 har redan ett bra fokus med "Kalla fakta" bland annat. Jag hoppas att mina erfarenheter från Expressen i kombination med deras erfarenhet kommer leda till något gott.

Viveka Hansson gör sin sista dag på Expressen i dag. På TV4 börjar hon den 5 december.

– Jag kommer vara ledig ett par veckor nu och avsluta det jag behöver avsluta och sedan börja på ny kula.

Om vem som ersätter Viveka Hansson säger Thomas Mattsson:

– Vi har känt till detta en tid, och är samtidigt mitt i en process av omorganisation efter de nyss avslutade förhandlingarna om bemanningen i Göteborg och Malmö. Vi kommer snart presentera hur vi ska jobba framöver, vi har otroligt många duktiga medarbetare och chefer så det ser bra ut.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.