Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Vinst för Stampen Media i Q3

Publicerad: 31 oktober 2019, 09:44

Trots minskade intäkter ökar Stampen Media vinsten under årets tredje kvartal. Men antalet prenumeranter minskar.


Ämnen i artikeln:

Stampen Media Group

Kvartalsrapporten från Stampens ägare Polaris visar att det svenska bolaget gör ett rörelseresultat (EBITDA) på 11 miljoner norska kronor, det vill säga cirka 12 miljoner svenska kronor. Det kan jämföras med ett rörelseresultat på 1 miljon svenska kronor under motsvarande period 2018.

”Kostnadsbesparingar i kombination med en omorganisation och effektivisering av distributionsverksamheten är huvudorsaken till tillväxten, men abonnemangsintäkterna har också haft en positiv utveckling i det tredje kvartalet”, skriver Polaris i kvartalsrapporten.

Omsättningen minskar dock med 10 procent, från 363 miljoner svenska kronor till 327 miljoner kronor. Under q3 har Stampen Media fått presstöd på närmare 10 miljoner kronor.

Annonsintäkterna minskar både i print och digitalt. I print sjunker annonsintäkterna med 24 procent till 92 miljoner kronor, medan de digitala annonsintäkterna minskar med 15 procent till 17 miljoner kronor.

Prenumerationsintäkterna landar på 156 miljoner kronor, vilket är en ökning med 1 procent jämfört med q3 2018.

De digitala prenumeranterna har ökat med 50 procent och är nu 63 692 stycken. Tidningsprenumeranterna minskar dock, vilket gör att det totala antalet abonnenter minskar med 4 procent till 198 854 stycken.

LÄS ÄVEN: Så ska Polaris utveckla Stampen
LÄS ÄVEN: Norskt bolag blir nya ägare i Stampen

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stampen Media Group

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev