tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Victoria Svanberg: ”Den digitala utvecklingen har tagit oss 10 år fram i tiden”

Publicerad: 12 januari 2021, 06:32

”De lokala medierna har speglat nivån nära våra läsare i deras vardag och verklighet”, säger TU:s ordförande Victoria Svandberg.

Foto: Mikael Lindblom/NWT

Victoria Svanberg, ordförande i TU och delägare i NWT, tror att mycket av den digitala utvecklingen som vi har tvingats in i under pandemin kommer att bestå.

Ämnen i artikeln:

NWTNyårsfrågan 2020

RDM

Redaktionen Dagens Media


Vad tycker du har varit årets största lärdom?

– I stort, hur sårbart livet är och vad viktigt det är att vi är rädda om varandra. I ett mindre perspektiv, hur snabbt vi kan förändra beteenden när vi måste. Som exempelvis digitala möten, vi har pratat länge om att digitala möten till stor del kan ersätta fysiska – nu ser vi att det är sant. När pandemin lugnat sig och vi så småningom kommer återgå till något slag normaltillstånd, tror jag vi fortsatt kommer ha en hel del digitala möten. I alla fall möten som handlar om information och beslut. Möten där vi ska diskutera mer långsiktiga strategifrågor och bygga relationer är svårare att ersätta.

Vad tycker du har varit årets viktigaste publicering?

– Jag tycker de lokala rapporteringarna av pandemin varit föredömliga i våra lokaltidningar. Riksmedia har gett oss bilden av världsläget, de lokala medierna har speglat nivån nära våra läsare i deras vardag och verklighet. Hur påverkar pandemin situationen på ”mitt” sjukhus, ”mina” barns skola, hur påverkas lokala näringslivet där ”jag” bor? Och så vidare. 

Vad tycker du har varit årets tuffaste utmaning?

– Våra medarbetare har varit fantastiska på att leverera produkter och tjänster trots omständigheterna. Jag tycker de har klarat denna tuffa utmaning på ett fantastiskt sätt. Det har varit utmanande med hela situationen och omställningen. Men också bra saker har kommit ut. Den digitala utvecklingen har fått en rejäl skjuts och i vissa fall tagit oss 5–10 år framåt i tiden.

Med ett 2020 präglat av coronapandemin, vad tror du kommer definiera år 2021?

– Som sagt mycket digitalt arbete, minskat resande även när vi är tillbaka i något slag normalläge. Mer omtanke om både vår omgivning och miljö.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev