måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Victoria Greve till SvD Kultur

Publicerad: 11 januari 2022, 12:08

Victoria Greve tillträder sin nya roll i maj, senast kommer hon från Göteborgs-Posten.

Foto: Björn Larsson Rosvall

Victoria Greve intar rollen som redaktör för Svenska Dagbladets kultur- och samtidsmagasin – efterträder Erika Hallhagen som numera är en del av tidningens poddredaktion.

Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetGöteborgs-Posten

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Victoria Greve rekryteras till rollen som redaktör för Svenska Dagbladets kultur- och samtidsmagasin. Rekryteringen beskrivs som ytterligare ett steg i tidningens pågående och omfattande förändringsresa. Hennes huvuduppdrag är att utveckla SvD:s berättande och fördjupande journalistik. 

LÄS MER: Svenska Dagbladets stora förändringsresa – så går det

Senast kommer Victoria Greve från Göteborgs-Posten där hon har varit tillförordnad kulturchef. Tidigare har hon även arbetat på Sveriges Radio, produktionsbolaget Jigsaw  samt varit en del av Augustprisets skönlitterära jury. 

– Svenska Dagbladet gör kulturjournalistik som litar på läsarnas omdöme och intellektuella nyfikenhet, något jag länge uppskattat. Jag ser jättemycket fram emot att bli en del av redaktionen och att fortsätta att utveckla kulturmagasinet, säger Victoria Greve, i ett pressmeddelande. 

Victoria Greve tillträder sin nya tjänst den 1 maj och efterträder då Erika Hallhagen som har gått vidare till en ny roll på SvD:s poddredaktion. I slutet av januari tillträder även Björn Barr som ny redaktör för fördjupningar på SvD:s kulturredaktion.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev