Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Vi välkomnar granskningen”

Publicerad: 8 November 2010, 13:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Bonnier-koncernen säger sig vara positiva till Aftonbladet Kulturs nya artikelserie om koncernens makt i Mediesverige. Nu inväntar man spänt resultatet.


Ämnen i artikeln:

BonnierBonnier TidskrifterAftonbladet

I en ny artikelserie ska Aftonbladet Kultur granska Bonnierkoncernens dominans i Sverige. Tidningens kulturchef Åsa Linderborg menar bland annat att det fria ordet får lida på grund av ägarkoncentrationen.

Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Bonnier, välkomnar initiativet, men säger att han inte håller med om grundtesen.

– Det beror väl på vad man lever för liv men jag tycker snarare att det är en större mångfald nu än det var för 5-10-20 år sedan. Jag håller inte med Åsa Linderborg om att det finns en likriktning på det sätt som hon beskriver.

Han menar att Bonnier visst granskas, dels av sina dags- och kvällstidningar men också av branschtidningarna.

– Det här är viktiga och svåra frågor. Vi står för fria och granskande medier och då är det bra att man gör en sådan här granskning då och då. Vi är spända på att se vad man presenterar och hur debatten tar form. Men återigen, från mitt perspektiv upplever jag nog att det sker en löpande granskning.

Håller du med om att er ställning kan vara ett demokratiproblem?

– Nej det gör jag inte. Men vi är medvetna om att vi är ett stort mediebolag vilket så klart innebär ett stort ansvar. Bonnier är en organisation med mycket självständighet ute i bolagen och pratar man med chefredaktörer och vd:ar är jag inte säker på att de upplever att de inte granskas.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.