tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Vi tar steg i rätt riktning”

Publicerad: 15 februari 2012, 08:36
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:33

Den 8 mars, på TU:s årsstämma, ska beslutet om en ny utgivarorganisation tas. Expressens vd, Bengt Ottosson, medlem i TU:s styrelse, berättar hur han ser på förändringarna.

Ämnen i artikeln:

ExpressenTU

HW

Henrik Widell


Tidningsutgivarna, TU, får en ny roll den 8 mars, om beslutet att klubba igenom den nya, bredare utgivarorganisationen tas. Organisationen har ännu inte något namn, utöver arbetsnamnet Medieutgivarna. Den nya organisationen tar ett bredare grepp om branschen och kommer att vara öppen för alla publicister, både inom tv, radio och press.

TU, blir då dagspressens representant i den nya organisationen. I det förslag som ligger blir TU en betydligt mer slimmad organisation. 

– Expressen har haft synpunkter på TU genom åren, dels på kostnaden för att vara medlem och dels värdet av att vara med. Att TU nu sänker medlemsavgifterna och renodlas för att fokusera på de frågor som är viktiga för dagspressen, det är ett steg i rätt riktning, säger Bengt Ottosson. 

Att medlemsavgifterna föreslås sänkas är något annat som Bengt Ottosson lyfter fram som positivt.

Medlemsavgiften i TU är för närvarande 0,47 procent av företagets lönesumma upp till 100 miljoner kronor, och 0,35 procent på summan däröver. Förslaget till nya avgifter är, enligt Medievärlden, 0,29 procent på företagets lönesumma upp till 100 miljoner kronor. Därutöver går 0,22 procent till TU.

– Avsikten är att ha ett litet kansli som jobbar med frågor som rör juridik, lagstiftning och andra frågor som är viktiga för dagspressen. Sedan kan vi agera bredare tillsammans med övriga publicister i den nya utgivarorganisationen.

Hur den nya organisationen kommer att se ut och fungera är inte klart ännu.

– Ett beslut fattas på TU:s årsstämma den 8 mars men därefter är det en löpande process att utveckla organisationen.

Även Schibsted uppger till dagensmedia.se att de ställer sig bakom den nya organisationen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev