Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”Vi ska fortsätta växa”

Publicerad: 21 april 2011, 08:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:13

LRF Medias nya vd Ruben Jacobsson laddar för tillväxt. Uppdraget är att fortsätta på företrädaren Håkan Fredlunds inslagna väg.


Ämnen i artikeln:

LRF MediaLRF

I sommar går LRF Medias nuvarande vd Håkan Fredlund i pension efter nästan tio år på posten. Nu står det klart att det blir Ruben Jacobsson som tar över förlaget. Han är i dag vd på Hälsningetidningar och har ett förflutet på bland annat Hudiksvalls Tidning, Norrtelje Tidning och RoslagsMedia.

– Det känns otroligt spännande och roligt. Det är en otrolig utmaning att ta över ett så framgångsrikt och välskött företag. De har haft en stark tillväxt och varit väldigt lönsamma i flera år nu. Jag känner en ödmjukhet för det som har åstadkommits hittills, säger Ruben Jacobsson.

Under Håkan Fredlunds tid har förlaget växt stadigt både organiskt och genom förvärv av förlag som TTG och Historiska Media. Bolaget ger ut 45 tidningar i Norden och Tyskland och omsätter numera omkring 700 miljoner kronor. Bland de svenska titlarna finns Land, Gods & Gårdar och Traktor Power.

– Den främsta utmaningen är att fortsätta den här framgångssagan på den inslagna vägen. Ägarna har varit väldigt tydliga med att bolaget ska fortsätta växa organiskt och genom förvärv, säger Ruben Jacobsson.

Inom vilka områden behöver ni växa?

– Det kan jag inte säga nu. Jag ska först avsluta mitt arbete i Hälsingetidningar. När jag väl börjar är det viktiga att lära känna medarbetare och sedan tillsammans med dem se hur vi ska gå vidare. Det är för alldeles för tidigt att komma med programförklaring.

Finns det andra områden som behöver stärkas, till exempel digitala medier?

– Nej, jag ser inte det. Det är ett synnerligen välskött företag och vi ska fortsätta på den inslagna vägen.

Det är inte bestämt när Ruben Jacobsson börjar på sitt nya jobb. Han har sex månaders uppsägningstid på Hälsingetidningar.

– Det beror på när Hälsingetidningar hittar en ersättare, men jag hoppas och tror vi kan lösa det här på ett bra sätt.

Vilka viktiga erfarenheter tar du med dig till LRF?

– Det jag brinner för är ledarskapsfrågor och organisation – att plocka ut det gottaste i varje person. Det är otroligt roligt. Sen är jag också en tävlingsmänniska och otroligt resultatdriven och det har ägarna varit tydliga med, de vill ha resultat.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

LRF MediaLRF

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev