Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

"Vi ber om ursäkt"

Publicerad: 11 januari 2012, 10:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:36

Artisten, Jason ”Timbuktu” Diakité, reagerade starkt på en serie som publicerades i Metro i går. Nu ber chefredaktör Per Gunne om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

Metro

Jason Diakité skrev i ett mejl till Per Gunne om serierutan att det var det mest okänsliga och förnedrande han någonsin läst i Metro:

”Ett glasklart fall av ignorans och total avsaknad av insikt i hur det känns att bli utsatt för rasism. Jag känner mej kränkt av detta och väldigt ledsen.[…] Ni borde skämmas för att ni inte vet bättre.”

Per Gunne säger till dagensmedia.se att det aldrig har varit meningen att någon skulle ta illa vid sig av publiceringen.

– Frode Överli är en av Nordens mest framgångsrika serietecknare. Han driver hejdlöst med olika karaktärer. Det kan vara direktörer, präster, norrmän, rödhåriga, gothrockare och den här gången var det kannibaler.

Per Gunne säger att han reflekterade över bilden innan publiceringen och ställde sig själv frågan om man fick skämta om kannibaler.

– Och ja, det tycker jag att man får. Men får man skämta om kannibaler på ett sätt som uppfattas som rasisitiskt? Nej, det får man inte så jag har bett Jason och alla andra som reagerat om ursäkt. Metro har nolltolerans när det gäller rasism. 

Har han godtagit din ursäkt?

– Ja det har han men jag vill inte kommentera hans svar. Vi har bett förbehållslöst om ursäkt inte bara till Jason utan alla som har kontaktat oss, vilket är cirka ett 50-tal.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News