måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Verdens Gang drabbad av explosionerna i Oslo

Publicerad: 22 juli 2011, 13:20
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:04

Flera explosioner har skakat Norges huvudstad Oslo. Flera personer ska ha dödats i explosionen, som också drabbade tidningen Verdens Gang.


DT

Dante Thomsen


Det var strax efter 15:20 i dag som den första explosionen skakade regeringskvarteret i Oslo. Flera personer ska ha skadats i de våldsamma explosionerna.

– Vi satt i en lägenhet när det helt plötsligt bara gungade till och smällde av utav bara helvete. Vi ser hela regeringsbyggnaden och det är helt utsprängt. Det ligger glas överallt. Vi kom till platsen före polisen och såg mer än vi ville, säger ett vittne till Aftonbladet.

Explosionerna drabbade också tidningen Verdens Gang.

– Jag ser att det har blåst ut fönster i tidingen VG:s byggnad och fönster i regeringskvarteret. Det ligger folk på gatan som blöder. Det är glas överallt. Det är helt kaos här. Fönster har blåsts ut i alla närliggande byggnader, säger NRK-journalisten Ingunn Andersen till Aftonbladet.

Även Dagbladets reporter Harald Klungtveit bekräftar att Verdens Gang drabbats.

– Det är VG-huset som har träffats. Fönsterna på fasaden till regeringskvartalet har blåsts ut och det ligger mängder glas och metall på gatan, säger han till TT.

Verdens Gang fortsätter dock att rapportera om händelsen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev