Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Veckans Affärer tillsätter publisher

Publicerad: 11 September 2013, 13:07
Uppdaterad: 6 December 2016, 08:30

UPPDATERAD. Claes de Faire, som tidigare var chefredaktör på Veckans Affärer, blir nu tidningens publisher. Han fortsätter dock som chefredaktör på Resumé.


Ämnen i artikeln:

ResuméVeckans Affärer

För 13 månader sedan hoppade Claes de Faire in som chefredaktör för tidningen, efter att den dåvarande chefredaktören Pontus Schultz omkommit i en cykelolycka.

Nu rapporterar Resumé att Claes de Faire blir publisher för Veckans Affärer.

– Uppdraget är att se till att vi gör en bra tidning som säljer ordentligt och får sunda svarta siffror, säger han till Dagens Media.

Hur lång tid har Veckans Affärer fått på sig för att bli lönsam?

– Jag har inte fått någon sådan deadline.

Veckans Affärer är en tidning i kris. En kris som Resumé bevakar, senast med en artikel om att tidningen "blöder miljoner” och ska stöpas om.

Claes de Faire som nu får uppdraget att leda Veckans Affärer ur krisen är även chefredaktör för tidningen som ska bevaka denna resa.

– Man måste vara pragmatisk. Det finns inte en chans i helvetet att vi inte skulle fullfölja vårt jobb på Resumé, säger han.

Draget till sin spets innebär det att han som chefredaktör för Resumé ska granska sitt eget arbete som publisher för Veckans Affärer.

Själv ser Claes de Faire inga problem med de dubbla stolarna.

– Det är samma situation som ni på Dagens Media har. Ni granskar era egna ägare, ni sitter i samma lokaler i som deras andra tidningar och går igenom samma reception. Det är era ägare som betalar din lön, säger han.

Blir det inte svårt att granska sig själv?

– Det är att dra detta in i absurdum. Det kan bli intressekonflikter, men jag är övertygad om att vi kommer att kunna hantera det

Ulf Skarin kvarstår som chefredaktör för Veckans Affärer. Clas de Faire ska i sin roll som publisher inte vara inblandad i Veckans Affärers redaktionella arbete. Hans uppdrag är att få affärerna i ordning.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Gustav Thunander

Ämnen i artikeln:

ResuméVeckans Affärer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.