Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Vd:n utesluter inte en fortsättning för Mattsson

Publicerad: 12 juli 2019, 10:15

Bonnier News, vd Anders Eriksson, ser gärna att Thomas Mattsson fortsätter inom koncernen.

Foto: Janne Næss

Thomas Mattsson får lämna som chefredaktör för Expressen. Men det innebär inte att han helt försvinner från koncernen, enligt tidningens vd Anders Eriksson. ”Under uppsägningstiden kommer Thomas jobba med andra frågor”


Ämnen i artikeln:

Anders ErikssonExpressenThomas Mattsson

Bonnier News vd Anders Eriksson har under tre år arbetat nära Expressens nu avgående chefredaktör Thomas Mattsson. Anders Eriksson säger till Dagens Media att relationen till Thomas är god och att han hoppas, och tror, att de två kommer att samarbeta igen. 

– Faktum är att Thomas kliver av som chefredaktör men han kommer att fortsätta göra en del uppdrag för Bonnier News. Så vi kommer fortsätta arbeta tillsammans i höst, men i en annan kapacitet.

Thomas kommer alltså vara kvar, som en del av koncernen?  
– Vi har inte överenskommit om det, men det är inte heller uteslutet. Han kommer under sin uppsägningstid jobba inom koncernen, men med andra frågor. Sedan får vi se vad som händer efter det. Jag utesluter inte en fortsättning på något sätt. 

LÄS MER: Granström: ”Inget uppdrag man tackar nej till” 

Varför slutar Thomas?
– Det ska han egentligen svara på själv. Men jag kan säga att chefredaktörsrollen är en oerhört krävande och utsatt position. Den kräver ett enormt engagemang och jag tror att Thomas, när han tog jobbet, tänkte att han skulle vara kvar i fem år – det var hans ambition och plan. Nu blev det över tio år. På så sätt är det inget märkligt eller konstigt att han nu väljer att kliva av. 

Vilket tomrum kommer Thomas Mattsson lämna efter sig?
– Han har varit oerhört viktig för Expressen i den transformation som tidningen har gått igenom. Digitalt och för Expressen-tv. Marknadsandelen för mobil räckvidd låg på 19 procent, relativt Aftonbladet, för sex år sedan – nu är den upp på 49 procent. Han har enorm energi och en passion för Expressen – så det är klart att han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Samtidigt består Expressen av väldigt många duktiga medarbetare och jag är övertygad om att de framgångsrikt kommer att kunna fylla det här tomrummet och fortsätta den utveckling Thomas har drivit. 

LÄS MER: Branschen om Thomas Mattssons avhopp 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News