Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Vd:n lämnar Hela Skåne

Publicerad: 15 Augusti 2012, 08:13
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Hela Skåne väljer nu att avveckla sitt rikskontor i Stockholm. Samtidigt berättar företagets vd Robert Bäcklin att han om sex månader kommer att lämna sin tjänst.


Dagensmedia.se har tidigare skrivit om att Hela Skåne väljer att avveckla sitt rikskontor i Stockholm. Samtidigt lägger Skånemedia sin riksförsäljning på Mediekompaniet och Sydsvenskan startar upp ett eget säljkontor för riksmarknaden.

Beslutet innebär att Hela Skåne nu kommer att fokusera på den regionala marknaden i Skåne.

– Nu går vi tillbaka till där vi startade. Generellt sett har dagspress en utmanande situation framför sig. Detta ger oss fler möjligheter att jobba med det vi tror krävs, det vill säga kreativa konceptlösningar. Vi kommer att jobba mer ingående men med färre kunder, säger Hela Skånes vd, Robert Bäcklin till dagensmedia.se.

Samtidigt säger Robert Bäcklin att han kommer att lämna sin tjänst som vd på företaget efter han har varit med och lagt om verksamheten.

– Jag kommer att lämna bolaget efter sex månader, men jag är med och sätter nya Hela Skåne först, säger han och fortsätter:

– Egentligen tycker jag att det roligaste är att starta upp nya verksamheter. Jag har haft en diskussion med styrlesen där jag sagt att jag vill ha nya utmaningar. Förändringarna innebär dessutom att den roll jag haft inte finns kvar. Då är det bättre att hitta ett nytt jobb, inom koncernen eller någon annanstans.

Samtidigt som Robert Bäcklin väljer att lämna sin tjänst, vet han inte hur det kommer att se ut för övriga anställda på Hela Skåne.

– I Stockholmsorganisationen kommer vissa säljare att gå till Sydsvenskan och vissa till Mediekompaniet. Vissa kommer att få gå någon annanstans, säger han.

Kommer detta innebära uppsägningar?

– Det vet vi inte ännu, men det kan få sådana konsekvenser.

Hur har reaktionerna bland de anställda varit?

– Det har varit ett stort vemod för många. Det är ett bra gäng som har jobbat tillsammans i många år. Samtidigt är detta en konsekvens av att mediekartan ritas om.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.