Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Vd:n: "Jag ångrar mig djupt"

Publicerad: 5 Oktober 2012, 14:21
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:09

Vd:n för Skövde Värmeverk säger nu till dagensmedia.se att han ångrar sitt beslut att misskreditera den reporter som granskade honom.


Dagensmedia.se har tidigare skrivit om att Carl-Johan Andersson, vd på Skövde Värmeverk, lämnade in kritiska artiklar om Claes Petersson, reporter på Skaraborgs Allehanda och tidigare tongivande journalist på Aftonbladet, till tidningens redaktion. Detta då reportern under flera dagar skrivit om att bolaget lagt stora summor på representation.

Nu berättar Carl-Johan Andersson för dagensmedia.se att han ångrar beslutet att lämna in artiklarna.

– Jag var utsatt för ett mediedrev och kände mig pressad av detta. Jag skulle lämna in skriftliga svar på frågor som jag hade fått och då lämnade jag också in några artiklar. Det var en totalt överilad och tokig handling som jag ångrar djupt, säger han.

Så hur ser du på att du lämnade in artiklarna?

– Jag ångrar mig så in i helskotta. Min arbetsgivare har reagerat och jag har fått världens skrapa av styrelsen. Så illa är det.

Vad hade du gjort annorlunda i dag?

– Jag hade bara lämnat svaret på frågorna som jag skulle göra. Det är ingen ursäkt att man är otroligt pressad, men jag har haft journalister här hela tiden, även om det inte är en ursäkt för en ren dumhet.

Hur tänkte du när du lämnade in artiklarna?

– Det var en diskussion vi hade om grävande journalistik av den typen jag var utsatt för. Chefredaktören svarade i en ledare dagen efter där han sa att Skaraborgs Allehanda inte vill föra sådan journalistik. Men jag ångrar det in i helskotta, det var huvudlöst.

Chefredaktören säger att ledaren inte handlade om dina artiklar, utan om pizzatavlan med kungen?

– Han har sagt samma sak, men jag ändrar mig inte ändå. Jag tyckte att det var ett svar.

Kan du förstå om reportern reagerade på artiklarna?

– Jag är människa och han är människa också. Det kanske har varit ett krig här och man kan inte vinna kriget över pennan. Om han har tagit illa upp så är det tråkigt. Jag har tagit illa upp av bevakningen.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.