torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Västerås Pride bojkottar VLT

Publicerad: 12 maj 2023, 10:55

Västerås Pride bojkottar VLT på grund av skribenten Fredrik Virtanen.

Västerås Pride avbryter samarbetet med VLT – på grund av att Fredrik Virtanen är skribent i tidningen.

Ämnen i artikeln:

Fredrik VirtanenVLT

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


VLT har tidigare varit mediepartner och sponsor till Västerås Pride. Men nu bryter organisationen samarbetet, skriver VLT.

Rebecka Berg, ordförande i Västerås Pride, säger till VLT att det beror på att Fredrik Virtanen är skribent i tidningen. Sedan hösten 2022 är Fredrik Virtanen återkommande kolumnist i VLT, där han skriver samtidsspaningar och om politik, rock och vardagsliv.

– Vi har personer i Västerås Prides styrelse och utanför som gett feedback gällande samarbetet och gett sina åsikter och kommentarer. Uppfattningen jag har fått, delvis från styrelsen och från hbtq-kretsar är att han kunde skött det bättre efter metoo och inte varit nedlåtande mot Cissi Wallin i kommentarer, säger Rebecka Berg till VLT.

Under Metoo-hösten 2017 anklagades Fredrik Virtanen av medieprofilen Cissi Wallin för en våldtäkt som påstods ha inträffat 2006. Han fick då lämna sitt jobb på Aftonbladet. Fredrik Virtanen har återkommande nekat till anklagelserna. Händelsen utreddes av polis i samband med en polisanmälan redan 2011, men förundersökningen lades ned i brist på bevis. Senare har Cissi Wallin dömts för grovt förtal av Fredrik Virtanen, först i tingsrätten och även i hovrätten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev