Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag28.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Vårt nya förlag vann mot Plaza

Publicerad: 18 Juni 2012, 10:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Magasinet Kvinna är inte för lik Plaza Kvinna. Det hävdar PRV som därmed avslår Plazas Groups önskan att återkalla Magasinet Kvinnas utgivningsbevis.


Ämnen i artikeln:

Vårt Nya FörlagPlaza Publishing Group

PRV har tidigare sagt nej till Plaza Publishing Groups krav om säljstopp för Vårt nya förlags nystartade Magasinet Kvinna – som Plaza anser är ett plagiat av Plaza Kvinna.

Nu avslås även Plazas krav på återkallat utgivningsbevis. Det beslutade PRV i fredags.

Varken loggan eller namnet på Magasinet Kvinna anses vara förväxlingsbart med Plaza Kvinna.

– Vi är inte förvånade. Varken titlarna eller logotyperna är lika Dessutom finns det många andra tidningar som har liknande logotyp, exempelvis Elle och Harpers Bazaar, säger Vårt nya förlags advokat Monique Wadsted, MAQS Law Firm, till dagensmedia.se.

Första numret av Magasinet Kvinna pryddes av en omslagsbild – på skådespelerskan Malin Åkerman – som för några år sedan publicerades av Plaza Kvinna. "Ett olyckligt misstag", enligt Vårt nya förlag.

Plazas plagiatanklagelse gällde dock inte omslagsbilden, som i sig inte är ett lagbrott. De anser att Magasinet Kvinnas namn och logga riskerar att förväxlas med Plaza Kvinna, något som PRV alltså inte håller med om.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.