Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Värnpliktsrådet vill stoppa tidningen Slitz

Publicerad: 23 September 2009, 09:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Värnpliktsrådet kräver att förbandet i Boden slutar sälja Slitz.


Att tidningen Slitz går hem hos lumpare borde kanske inte vara någon nyhet. Men när Värnpliktsrådet besökte Artilleriregementet A9 i Boden och upptäckte att tidningen såldes i cafeterian valde man att kräva ändring.

I ett pm från besöket skriver Värnpliktsrådet att försäljning av Slitz ”varit ett återkommande problem på ett flertal förband”.

”Värnpliktsrådet anser att försäljningen av tidningen Slitz inte är acceptabelt och bör åtgärdas omedelbart”, skriver arméansvarig i sitt pm.Kruxet är dock att det inte är förbanden själva som ansvarar för försäljningen utan leverantören Sodexho och organisationen Försvarsmakten Logistik.

"Avdelningen i Karlskrona är informerade om saken och kommer i sin tur att kontakta leverantören för Boden garnison för att avsluta försäljningen av tidningen Slitz", skriver den arméansvarige.

I övrigt ansåg Värnpliktsrådet, som är lumparnas intresseorganisation, att matsalen "lever upp till kraven och de värnpliktiga uppskattar maten på Boden garnison”.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.