Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Vägrar publicera PON:s domar

Publicerad: 6 April 2010, 10:39
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:54

Arbetarbladets och Gefle Dagblad tänker inte publicera PON:s domar förrän de fått svar på sina frågor.


Arbetarbladets chefredaktör Sven Johansson och Gefle Dagblads chefredaktör Christina Delby Vad-Schütt ställer sig nu i ledet av kritiker mot Pressombudsmannen Yrsa Stenius.

 –Vi kommer inte att publicera domarna förrän vi har fatt klarhet i vad PO menar, säger Sven Johansson

I ett öppet brev till PO och PON beskriver de två chefredaktörerna PO:s agerande som en bombmatta mot snart alla landets tidningar.

Kritiken gäller publiceringar av artiklarna om en man som gripits och häktats, misstänkt för att ha anlagt branden som förstörde ett helt kvarter runt Centralhotellet i Gävle 2005. Arbetarbladet och Gefle Dagblad skrev om den misstänktes ålder, civilstånd, var han bodde samt att han jobbat som krogvakt.

– PO Menar att vi gick ut med uppgifterna för tidigt. Vi frågade då när vi skulle gått ut med dem utan att få något svar, säger Sven Johansson.

Arbetarbladet och Gefle Dagblad har tillsammans gått igenom PO:s fällningar och kontaktat PO för att försöka få klarhet i vad som har blivit fel, utan att få något svar. De känner inte alls igen sig i PO:s beskrivning av arbetsätt

– Det sätt de beskriver oss på stämmer inte alls överens med hur vi jobbar. De måste utveckla sitt ställningstagande så vi förstår vad de menar, säger Sven Johansson.

Kommer ni att bojkotta PO nu?

 – Vi kommer inte att publicera domarna förrän vi får en utvecklad syn på vad de menar, säger Sven Johansson.

Henrik Boman

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.