Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Utbrett missnöje bland Expressens kvinnor

Publicerad: 30 mars 2011, 13:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:15

Missnöjet gror bland Expressens kvinnliga medarbetare. Det visar en intern medarbetarundersökning.


Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Nyligen genomförde Expressen en arbetsplatsundersökning, som enligt uppgifter till dagensmedia.se, ska ha visat dåliga resultat på jämställdhetsfronten.

En stor del av de kvinnliga medarbetarna upplever bland annat att utvecklingsmöjligheterna på tidningen är mycket låga – medan männen anser att de är goda.

– Jag kommenterar förstås inte påståenden om en intern medarbetarundersökning, men jämställdhet är en fråga som alltid finns på agendan och numera har vi ju också en större andel kvinnliga chefer på Expressen än vad som är snittet på andra dagstidningar, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett mejl till dagensmedia.se, och hänvisar till en undersökning i Journalisten.

Trots att jämställdhetsfrågan anses vara en viktig fråga för Expressen vittnar kvinnliga medarbetare om en grabbig stämning på tidningen, och de senaste månaderna har flera kvinnor valt att sluta.

– Den uppgiften får stå för dig, flera som slutat här har ju flyttat till andra orter eller fortsatt att frilansa för oss, säger Thomas Mattsson.

Hur stor andel kvinnor har ni i redaktionsledningen?

– 40 procent inklusive mig och biträdande chefredaktören Per-Anders Broberg, som ju egentligen är utsedda av styrelsen, men om man räknar de personer som vi har utsett är andelen kvinnor nu 44 procent.

Expressen i Stockholm har totalt sett 44 procent kvinnliga journalister.

Synnöve Almer

Ämnen i artikeln:

ExpressenThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.