Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

USA Today tar ställning mot Donald Trump

Publicerad: 30 September 2016, 09:25
Uppdaterad: 30 September 2016, 09:32

För första gången någonsin tar USA Todays redaktionella ledning ställning emot en presidentkandidat, och skriver att Donald Trump upprepande gånger bevisat att han inte har vad som krävs för att vara USA:s president.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

USA Today är en av USA:s största tidningar. För första gången i tidningens 34-åriga historia, tar nu dess redaktionella ledning ställning mot en presidentkandidat – och slår fast att Donald Trump inte är lämplig att vara president.

”Från den dag då han deklarerade sin presidentkandidatur för 15 månader sedan fram till denna veckas presidentkandidatsdebatt, har Trump upprepande gånger bevisat att han varken har temperamentet, kunskapen, stabiliteten eller ärligheten som krävs för att vara Amerikas president”, skriver man och listar därefter flera brister som gör Donald Trump olämplig som president, bland annat att han är oberäknelig, sprider lögner, är oärlig om sin ekonomi och illa rustad för att vara överbefälhavare.

Den redaktionella ledningen påpekar även att detta ställningstagande emot Trump, inte innebär att man samtidigt tar ställning för Hillary Clinton, som man menar även ”har sina egna brister, även om hennes är mycket mindre sannolika att hota den nationella säkerheten eller leda till en konstitutionell kris”.

Man uppmanar väljarna att hålla fast vid sin övertygelse, vilket kan vara att rösta på Hillary Clinton, som man ser som mest trovärdiga alternativet för att hålla Trump borta från Vita Huset. Avslutningvis skriver man om Trump:

”Vad du än gör, stå emot sirensången från denna farliga demagog”.

USA Today är inte ensam tidning att ta ställning emot Donald Trump, även New York Times som har som tradition att ställa sig bakom demokratiska kandidater. Huffington Post grundare Ariana Huffington berättade under sin medverkan i SVT:s Skavlan att tidningen har infört en varningstext i slutet av varje artikel som handlar om Donald Trump.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.