Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Uppror mot Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman

Publicerad: 1 December 2015, 13:05
Uppdaterad: 21 December 2015, 15:48

Medarbetare på Dagens Samhälle har skrivit under en missförtroendeförklaring mot chefredaktören Mats Edman, berättar Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Journalister på Dagens Samhälle kräver chefredaktören och vd:n Mats Edmans avgång. Fackklubben är upplöst och arbetstagarrepresentanterna i bolagsstyrelsen har avgått i protest. Det skriver Journalisten idag.

Det är åtta av Dagens Samhälles journalister som har skrivit under missförtroendeförklaringen mot Mats Edman, som har gått till tidningens bolagsstyrelse och till ägaren SKL:s styrelse.

Flera redaktionella medarbetare som Journalisten har pratat med uppger bland annat att det förekommer mobbning och att ledningen inte tar in synpunkter från personalen, samt att det finns publicistisk kritik som inte hanteras.

Tidningsbolagets styrelseordförande Julia Branting säger till Journalisten att "situationen är utomordentligt allvarlig".

– Vi följer detta löpande och har extrainsatta styrelsemöten. Vi har vidtagit åtgärder som vi förväntar oss ska ha effekt, bland annat på ledarskapet. Har de inte de förväntade effekterna måste andra åtgärder vidtas, säger hon till tidningen.

Dagens Media har utan framång sökt Mats Edman, som till Journalisten avböjt intervju.

Läs även:

Mats Edman till attack mot Rättviseförmedlingen: "rasistiska"

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.