Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Upplageras bakom Aftonbladets sparkrav

Publicerad: 10 Februari 2011, 10:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Dagensmedia.se kan i dag avslöja hur mycket Aftonbladets redaktion tvingas spara i år. Skälet till sparkravet: upplageraset.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanJan HelinAftonbladet

Som dagensmedia.se tidigare berättat har chefredaktör Jan Helin i interna mejl uppmanat sin redaktion att jaga kostnader.

Skälet han uppgav i sitt veckobrev förra fredagen var att Aftonbladet ”har mycket allvarliga kostnadsöverdrag på redaktionen”, Helin fortsatte: ”styrelsen vill självklart ha en åtgärdsplan."

Dagensmedia.se kan i dag avslöja att den främsta orsaken till kraven på besparingar, enligt uppgift, i själva verket är den fallande upplagan. Aftonbladet har inte redovisat sin månadsupplaga sedan februari 2010, då tidningen övergav TS-mätningen.

Däremot har Aftonbladet meddelat att man avser att låta TS presentera helårssiffror för upplagan 2010.

Enligt uppgift till dagensmedia.se har tidningens upplageintäkter fallit kraftigt – vilket lett till kravet på redaktionen att spara. Under 2011 tvingas redaktionen, enligt uppgift till dagensmedia.se, banta sina kostnader med omkring 15 miljoner kronor.

Anna Settman:

– Driver man en verksamhet med de lönsamhetskrav vi har är det självklart att man ser över investeringar och vad man spenderar pengar på, säger hon och fortsätter:

– Vi har en jättebra annonsingång och en upplaga som går ungefär enligt plan.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.