torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Uppgifter: Efter nedskärningarna – Bonnier News ser över om fler titlar kan flytta in i GT:s lokaler

Publicerad: 20 mars 2023, 13:18

”Lokalansvarig Crister Ohlsson tittar alltid på hur möjligheterna att sitta ihop ser ut”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till Dagens Media.

Foto: Janne Næss

Enligt Dagens Medias källor ser Bonnier News just nu över möjligheterna för Dagens Nyheter och Dagens Industri att flytta in i GT:s lokaler i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagDagens NyheterDagens IndustriBonnierBonnier NewsDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Bonnier News, där bland annat Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industri ingår, har i dag två lokaler i Göteborg. En på Kungstorget, där Expressens västsvenska edition GT sitter, och en i Nordstan där DN:s Göteborgsredaktion håller till.

När Expressens stora neddragningar på GT nu är klara, vilka har fått konsekvensen att enbart tre personer blir kvar, ser Bonnier News – enligt uppgift till Dagens Media – över möjligheterna för DN:s och DI:s Göteborgsbaserade medarbetare att flytta in i lokalerna.

Dagens Media sökte på måndagen DN:s chefredaktör Peter Wolodarski för att fråga om uppgiften stämmer.

– Det är ingenting som är bestämt, men lokalansvarig Crister Ohlsson (Bonnier News säkerhetschef, reds. anm.) tittar alltid på hur möjligheterna att sitta ihop ser ut – och då går han bland annat igenom hur nu gällande avtal är utformade, säger Peter Wolodarski.

Huruvida DN och GT kan sitta ihop har undersökts tidigare, berättar Peter Wolodarski.

– När vi etablerade vår redaktion i Göteborg var möjligheten att sitta tillsammans med GT ett av de alternativ vi tittade på.

Om det blir aktuellt att flytta ihop på sikt, finns det något negativt med att sitta ihop – som du ser det?

– Nej, vi sitter ju tillsammans i Stockholm. Och i Malmö sitter vi ihop med Sydsvenskan och Kvällsposten. Anledningen till att vi valde andra lokaler än GT:s i Göteborg tidigare var för att också TV4 sitter där. Det fanns inget annat motiv till varför vi inte skulle kunna sitta ihop.

När DI:s chefredaktör Peter Fellman får frågan om det stämmer att möjligheterna för DI att flytta in i GT:s lokaler har undersökts svarar han:

– Vad jag vet så är inget speciellt på gång alls kring detta för vår del.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev