Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

UPPDATERAD: Direktpress permitterar 20 journalister

Publicerad: 31 mars 2020, 07:09
Uppdaterad: 31 mars 2020, 13:46

”Då Direktpress såsom gratistidning inte har något mediestöd från staten eller läsarintäkter som finansierar vår journalistik lever vi enbart på våra annonsintäkter”, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpress.

UPPDATERAD. Ytterligare ett mediehus permitterar journalister för att klara krisen.


Ämnen i artikeln:

DirektpressCoronaviruset

Ett tjugotal journalister tvingas gå ned i arbetstid när Direktpress genomför en tillfällig korttidspermittering från och med den första april. Arbetstidsförkortningen för journalisterna varierar. 

LÄS ÄVEN: Om permitteringarna genomförs – DN krymper med 40 journalister

– Då Direktpress såsom gratistidning inte har något mediestöd från staten eller läsarintäkter som finansierar vår journalistik lever vi enbart på våra annonsintäkter. Ett faktum som gör oss extra sårbara i den här krisen, speciellt om den blir utdragen, säger Patrik Vincent, vice vd på Direktpress och fortsätter:

– Det är oerhört tråkigt att vi behöver göra detta i en tid då behovet av seriös journalistik aldrig varit större. Men för att kunna parera de negativa effekterna av en utdragen nedstängning av samhället tvingas vi genomföra åtgärden. 

Samtidigt hoppas Patrik Vincent samt fackklubben på Direktpress att stödet för korttidspermittering görs om för journalister så att det ekonomiska stödet ligger kvar men att ordinarie arbetstid förblir oförändrad. 

– Det är ju klart en tråkig situation, men med tanke på coronakrisen ett nödvändigt steg för att rädda jobben. Sedan är det självklart viktigt att arbetsbelastningen anpassas så den blir rimlig i rådande omständigheter, skriver klubbordförande Mikael Andersson i en mejlkommentar till Dagens Media.

Dagens Media har även sökt vice vd Patrik Vincent för vidare kommentarer kring korttidspermitteringarna.

LÄS MER: Direktpress närmar sig konkurs
Fler lämnar Direktpress
Upprörd stämning efter Direktpress varsel: ”Det är en slakt”
Direktpress får igenom kritiserat sparpaket

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DirektpressCoronaviruset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev