Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Uppdaterad: Chefredaktörsbyte på Mitt i

Publicerad: 4 september 2019, 08:41

Anna Körnung, avgående chefredaktör på Mitt i.

UPPDATERAD. Anna Körnung lämnar Mitt i.


Ämnen i artikeln:

CitypressMitt iAnna Körnung

Att Anna Körnung lämnar sin roll som chefredaktör och ansvarig utgivare på Mitt i- tidningarna kommunicerades på ett redaktionsmöte i går. Det skriver Journalisten. Eva Radakovits, i dag redaktionschef, går in som tillförordnad. Beslutet har fattats av de nya ägarna.

– Budskapet från ägarna var att man som en del i upplägget av sin investering i Mitt i vill få en operativ roll på redaktionen, säger Anna Körnung till Dagens Media. 

Det var i mitten av juli som Mitt i – efter en tid av spekulationer – fick nya ägare. Köpare var Citypress AB, som delägs av Stampens tidigare koncernchef Martin Alsander. I samband med detta tog Alsander plats som styrelseordförande.

– Det känns jättetråkigt att sluta just nu. Vi på redaktionen har jobbat stenhårt för att öka den totala räckvidden. Nu känner vi att vi kommit igång och är redo att ta nästa steg. Det hade jag gärna varit med på, säger Anna Körnung, som började på Mitt i för fyra år sedan. 

Vad har varit roligast under din tid på Mitt i? 

– Det är så fantastiskt kul att jobba med lokaljournalistik eftersom så många berörs. Det vi gör påverkar folks liv och vardag. Det är kul att jobba när man hela tiden får det kvittot. Sen har det varit inspirerande att göra den här resan tillsammans med Mitt i, där vi gått från att i princip bara vara en papperstidning till att bli en riktig spelare på den digitala planhalvan. 

Vad som händer nu är ännu inte bestämt. 

– Jag är sugen på massa saker, men det finns ingen plan än. Först vill jag avsluta det här kapitlet, sen öppna blicken utåt, säger hon.  

Läs gärna Stefan Meleskos snabbanalys om Mitt i-affären här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Julia V. Caesar

Reporter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev