söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Uppåt för Schibsted

Publicerad: 3 november 2017, 07:18

Schibsteds koncernchef Raoul Grünthal. Foto: Janne Næss

Schibsted redovisar ett starkt tredje kvartal – för SvD är resultatet det starkaste som uppvisats för ett tredje kvartal i modern tid.

Ämnen i artikeln:

SchibstedSvDDagspress

Amanda Törner

amanda.torner@dagensmedia.se


När Schibsted idag redovisar sin tredje kvartalsrapport landar resultatet före avskrivningar på 316 miljoner kronor, att jämföra med 290 miljoner samma period föregående år.

Omsättningen uppgår till 1,3 miljarder kronor.

– Alla våra affärsområden bidrar till det starka resultatet. Framför allt drivs resultatet av hög tillväxt hos Schibsted Growth, där särskilt Lendo fortsätter att utvecklas mycket positivt. Aftonbladet redovisar också ett starkt kvartal, inte minst tack vare en hög annonstillväxt online, säger Raoul Grünthal, vd Schibsted Media, i ett pressmeddelande.

Samtidigt presenteras resultatet för SvD:s tredje kvartal, som landar på 18,3 miljoner. Det är fyra procent bättre än fjolårets notering på 17,6 miljoner.

Enligt pressmeddelandet är resultatet det starkaste som SvD uppvisat för ett tredje kvartal i modern tid.

De digitala upplageintäkterna ligger också över fjolårets nivå. SvD:s digitala prenumerationsbas ökade med 59 procent jämfört med tredje kvartalet 2016 och uppgår nu till cirka 55 000.

I pressmeddelandet konstateras det att den goda betalningsgraden innebär att den digitala upplageaffären når nya höjder.

Upplageintäkterna för papperstidningen är också högre än fjolårets Q3, vilket överträffar ställda förväntningar.

– Det gläder mig verkligen att fått ett så fint gensvar på våra satsningar från SvD-läsarna och att vi gör ännu ett mycket bra ekonomiskt resultat. Nu kommer vi, som vi tidigare aviserat, att satsa kraftfullt på SvD:s kvalitetsjournalistik och på vårt datadrivna kundinsiktsarbete under 2018, säger SvD:s vd Gunilla Asker i ett pressmeddelade.

"Rekordstark tillväxt av annonsintäkter för Aftonbladet TV"

Aftonbladet redovisar ett resultat före avskrivningar på på 65 miljoner kronor för årets tredje kvartal, att jämföre med 61 miljoner föregående år.

Omsättningen minskade däremot något och landade på 461 miljoner kronor. Förra året samma period uppgick omsättningen till 464 miljoner.

– Jag är stolt över att Aftonbladet i dag kan redovisa ett mycket starkt tredje kvartal. Det är ett glädjande besked mitt i de turbulenta och jobbiga dagarna Aftonbladet befinner sig i just nu. Resultatet drivs främst av ökade digitala intäkter och en rekordstark tillväxt av annonsintäkter för Aftonbladet TV, som är ett av våra strategiska satsningsområden. Ett annat område som utvecklas positivt är vår digitala prenumerationsaffär Plus, säger Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén i pressmeddelandet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev