Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

UNT köper Uppsalatidningen

Publicerad: 5 Augusti 2013, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:38

UNT köper konkurrenten Uppsalatidningen av Direktpress. Samtidigt går UNT:s gratistidningar Sigtunabygden och Knivstabygden in i Direktpresskedjan.


– Förvärvet av Uppsalatidningen och samarbetet med Direktpress är ett viktigt steg som kommer att lyfta oss långsiktigt, säger Hanna Stjärne, vd och chefredaktör på UNT i ett pressmeddelande.

Det nya samarbetet mellan Direktpress och Mediehuset UNT innebär att UNT köper gratistidningen Uppsalatidningen och driver den vidare som tidigare. I samband med det går UNT in med sina två gratistidningar i Knivsta och Sigtuna i Direktpresskedjan.

– Det känns spännande att Direktpress nu också kommer att kunna erbjuda Knivsta och Sigtuna till annonsörerna, samtidigt som vi tillsammans med UNT och Uppsala Tidningen behåller vårt starka fäste i Uppsala. Vi har saknat dom två viktiga marknaderna Knivsta och Sigtuna mellan Uppsala och våra tidningar i norra Stockholm, säger Roland Tipner, vd och koncernchef för Direktpress i ett pressmeddelande.

Enligt unt.se innebär samarbetet inga personalförändringar och sker främst på annonssidan.

Uppsalatidningen distribueras genom tidningsställ och till hushåll i Uppsala i en upplaga om 95 000 exemplar i veckan. Sigtunabygden har en upplaga på 21 800 exemplar och Knivstabygden 5 600 exemplar.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.