Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

UNT kapar tio tjänster

Publicerad: 28 augusti 2017, 12:02
Uppdaterad: 28 augusti 2017, 12:03

Bild: Wikimedia commons

När Upsala Nya Tidning ska fokusera digitalt försvinner tio tjänster.


Ämnen i artikeln:

UNT

Så sent som förra året genomförde Upsala Nya Tidning ett sparpaket på 10 miljoner kronor, vilket innebar att elva tjänster försvann.

Nu skriver Journalisten att tidningen kapar ytterligare tio tjänster, när redaktionen under hösten går in i en ny omorganisation med syfte att öka sitt digitala fokus.

Den nya organisationen ska börja gälla den första oktober, men ännu står det inte klart exakt hur den kommer att se ut. Däremot är det färdigt att fler personer än tidigare kommer att vara involverade i det digitala arbetet.

– Vi gör papperstidningen i större utsträckning som en konsekvens av det digitala. Den kommer förhoppningsvis vara lika bra, om inte bättre. Papperstidningar kan vinna på att spetsa online-arbetet, säger Kalle Sandhammar, chefredaktör och ansvarig utgivare för UNT, till Journalisten.

Journalistklubbens ordförande på UNT, Karolina Tolstav, säger till tidningen att en omorganisation är välkommen, då mycket "föll mellan stolarna" under den förra omställningen, som resulterade i flera vakanta tjänster.

– En ny organisation är inte dåligt, men när man parar ihop det med neddragning riskerar man att det blir kontraproduktivt.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.