Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

UNT kapar 15 tjänster

Publicerad: 23 Oktober 2012, 14:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

Ungefär 15 tjänster berörs när Uppsala Nya Tidning ska spara. Tidningens publisher Hanna Stjärne tror dock inte att nedskärningarna kommer märkas.


I dag berättade det Stampen-ägda bolaget Mediabolaget Västkusten att runt 50 tjänster försvinner när bolaget ska spara 30 miljoner kronor.

Bara timmar senare står det klart att även Uppsala Nya Tidning måste skära ned. Det framgår av en intervju med tidningens publisher Hanna Stjärne i P4 Uppland.

– Det är ungefär 15 tjänster som vi har lagt varsel på till Arbetsförmedlingen i dag, säger Hanna Stjärne till P4.

Hon beskriver det delvis som en konsekvens av konjunkturen.

– Platsannonseringen är mycket lägre nu. Och sedan finns det en del tapp i de annonspaket som vi har med rikstidningarna, säger hon i intervjun.

Samtidigt säger Hanna Stjärne att tidningen ska satsa trots nedskärningarna.

– Vi ska försöka vässa oss och vi kommer att satsa betydligt mer på de digitala kanalerna än vad vi gör i dag. Vi ska också fokusera på att göra en bättre tidning.

Att kalla nedskärningar för satsningar är retorik som tidigare använts av bland annat SvD, något som P4:s reporter Cathrin Reth också påpekar.

Hanna Stjärne tror dock inte att läsarna kommer märka av nedskärningarna.

– Eftersom vi framför allt tittar på vakanser, olika vikariat och administrativa tjänster så tror jag att man kommer att märka det i mindre utsträckning, säger hon till P4.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.