Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Undersökning: "DN Debatt gynnar borgerligheten"

Publicerad: 1 juni 2009, 07:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Dagens Nyheters debattsida ger dubbelt så mycket utrymme åt borgerliga politiker som åt oppositionen. Dessutom är sju av tio debattörer män, enligt en undersökning av Agenda PR.


Agenda Pr har granskat alla inlägg som publicerats på DN Debatt mellan den 1 april 2008 och 31 mars 2009. Resultatet presenteras i dag, måndag, som också är samma dag som Bo G Andersson axlar rollen som debattchef efter Mats Bergstrand. Av 930 skribenter var 70 procent män.

Ungefär lika stor andel, 67 procent, av alla politiker som uttalade sig sympatiserade med alliansen, visar undersökningen.

Tobias Smedberg, en av Agenda PR:s grundare, kommenterar i ett pressmeddelande.

- När män ges mer utrymme på debattsidor signalerar det att män har viktigare saker att berätta än kvinnor. Som redaktör för Sveriges mest uppmärksammade debattutrymme har man ett ansvar att ge kvinnor lika möjligheter som män att göra sina röster hörda i samhällsdebatten.

Dagensmedia.se har sökt Bo G Andersson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.