Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ulricehamns Tidning byter chefredaktör – igen

Publicerad: 15 februari 2021, 07:44

Ulricehamns Tidnings tidigare chefredaktör Henrik Erickson återvänder till tidningen.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Henrik Erickson tar över som chefredaktör i månadsskiftet mars/april. Han ersätter därmed Kajsa Kettil, som varit chefredaktör sedan sommaren 2019. Hon går istället till Borås Tidning och en roll som politisk redaktör

När Kajsa Kettil klev in som chefredaktör 2019 ersatte hon Lars Näslund, som efter bara ett år på chefredaktörsposten lämnade tidningen.

Dessförinnan var Henrik Ericksson chefredaktör.

– Att hålla både det digitala nyhetsflödet och papperstidningen relevant är huvuduppgiften idag och flera år framöver. Parallellt med det arbetet räknar jag med att lägga mycket tid på att förbereda UT för en ännu tydligare digital profil, säger Henrik Erickson i ett pressmeddelande.

– Lokalmedia behövs och för att vara relevant bland unga vuxna krävs nytänkande vad gäller både innehåll och format. Fler unga ska uppleva värdet i en digital prenumeration på UT. Jag tänkte sådana tankar under förra perioden som chefredaktör på UT och nu är tiden inne för att förverkliga några av dem. Det är en stor anledning till att jag kommer tillbaka, fortsätter han.

Ulricehamns Tidning ingår i Gota Media.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.