"Ulf Nilsons åsikter är inte Expressens"

2010-12-15 16:10  

Expressens ställföreträdande ansvarige utgivare Per-Anders Broberg kommenterar den kritiserade publiceringen av Ulf Nilsons krönika.

Under dagen har debatten rasat med anledning av Ulf Nilsons krönika.

Andreas Gustavsson, redaktionschef ETC förlag, skrev på SVT Debatt att Expressen med artikeln om pursvenskar ”slutligen omfamnat rasbiologin”.

Dagensmedia.se har under dagen upprepade gånger sökt Per-Anders Broberg, som under chefredaktören Thomas Mattssons semester är ansvarig utgivare.

Nu svarar han på kritiken via mejl:

– Ulf Nilson är krönikör i Expressen. Han skriver varje tisdag. En krönikör har stor personlig frihet att – inom ramen för tryckfrihetsförordningen – skriva personligt och engagerande, en krönikör ska väcka känslor. Detta har Ulf Nilson gjort i Expressen i många år och hans läsare känner honom som engagerad i frågor kring utrikespolitik och ett svenskt samhälle i förändring.

Står du bakom de åsikter som framförs i krönikan?

– Vad gäller tisdagskrönikan kan jag konstatera att jag som utgivare inte behöver dela Ulf Nilsons åsikter – det gör jag inte. Ulf Nilsons åsikter behöver inte vara Expressens – det är de inte. Men som utgivare kan jag ändå publicera Ulf Nilsons krönika – och det gjorde jag.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt