Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Ulf Nilsons åsikter är inte Expressens"

Publicerad: 15 December 2010, 15:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Expressens ställföreträdande ansvarige utgivare Per-Anders Broberg kommenterar den kritiserade publiceringen av Ulf Nilsons krönika.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Under dagen har debatten rasat med anledning av Ulf Nilsons krönika.

Andreas Gustavsson, redaktionschef ETC förlag, skrev på SVT Debatt att Expressen med artikeln om pursvenskar ”slutligen omfamnat rasbiologin”.

Dagensmedia.se har under dagen upprepade gånger sökt Per-Anders Broberg, som under chefredaktören Thomas Mattssons semester är ansvarig utgivare.

Nu svarar han på kritiken via mejl:

– Ulf Nilson är krönikör i Expressen. Han skriver varje tisdag. En krönikör har stor personlig frihet att – inom ramen för tryckfrihetsförordningen – skriva personligt och engagerande, en krönikör ska väcka känslor. Detta har Ulf Nilson gjort i Expressen i många år och hans läsare känner honom som engagerad i frågor kring utrikespolitik och ett svenskt samhälle i förändring.

Står du bakom de åsikter som framförs i krönikan?

– Vad gäller tisdagskrönikan kan jag konstatera att jag som utgivare inte behöver dela Ulf Nilsons åsikter – det gör jag inte. Ulf Nilsons åsikter behöver inte vara Expressens – det är de inte. Men som utgivare kan jag ändå publicera Ulf Nilsons krönika – och det gjorde jag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.