Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ulf Lundell om Aftonbladet-profilen: "En giftig liten Kiruna-Hitler"

Publicerad: 28 januari 2015, 09:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:15

UPPDATERAD. Ulf Lundell är topp tunnor rasande på Aftonbladets nöjesskribent Markus Larsson. Anledningen? Artisten gillar inte att hans blogg kallas för en "rockblogg".


Ulf Lundell är riktigt förbannad. Åtminstone om man får tro det senaste inlägget i artisten och författarens blogg Badgers drift.

I inlägget går Ulf Lundell till rasande attack mot en Aftonbladet-journalist som inte kan vara någon annan än nöjesskribenten Markus Larsson.

Anledningen till Ulf Lundells raseri är att Markus Larsson, i en text om Thåström, skrivit att denne aldrig skulle starta en "gnällig rockblogg".

Ulf Lundell känner sig uppenbarligen utpekad. Därav de mycket hätska formuleringarna i bloggen.

" Där var en nasty liten blänkare på nöjessidorna av en viss Kiruna-Larsson, det är en grabb som tagit sej hela vägen därifrån ner till Den Stora Staden, för att skriva krönikor och recensioner. Det är en giftig liten Hitler. Jag vet inte vad hans hjärna består av…eternit?", skriver Ulf Lundell.

Den upprörda artisten fortsätter att göra sitt bästa för att förminska Markus Larsson, som han anklagar för att producera "billig och rutten" journalistik.

" Kiruna-Larsson är så infam, uppblåst, megaloman, grandios att han inte för ett ögonblick tror att what comes around goes around. Men det GÖR det. Han får sin hink skit hälld över sej förr eller senare, var så säkra, jag talar av egen erfarenhet. Det ÄR den Eviga Återkomnsten".

Markus Larsson verkar dock inte ta särskilt hårt på Ulf Lundells blogginlägg.

– Man kan ju bara skratta. Jag är inte känd för att toksåga Lundell, men det kanske är något som legat och grott, säger han till Dagens Media.

Är du orolig att Ulf Lundell ska komma efter dig nu?

– Han får ställa sig i kö, det är andra före. Bland annat Keith Richards. Som kritiker får man räkna med en del kängor, säger Markus Larsson till Dagens Media.

Ulf Lundell skriver bland annat att din hjärna består av eternit. Är det så?

– Nej, snarare av hjärnmalm. Jag kommer ju från Kiruna.

Ulf Lundell verkar också vara irriterad på Markus Larssons kollega Kristin Lundell.

" Mitt efternamn är kapat. Om vi tänker oss att en Peter Gessle eller en Rutger Guillou plötsligt skulle börja skriva i ett blad och man rubricerade det med dom namnen, skulle det inte bli rätt konstigt då? Och ännu värre: den där lilla Kiruna-Hitlern har gått ihop med Larsson och bildat pod-paret Larsson-Lundell. Det är rent kränkande. Jag blir tvungen undersöka om det går att varumärkesskydda ett namn. Om jag kan se mej själv som ett företag vilket som helst".

– Jag hoppas att det här är ett skämt, säger Markus Larsson och tillägger:

– Jag är mest förundrad, faktiskt.

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev