lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

UG plockar grävredaktör från GP: ”Ett drömjobb”

Publicerad: 2 juli 2021, 12:32

Det är såklart lite vemodigt att lämna GP efter snart 13 år. Samtidigt är det här ett drömjobb för mig som brinner för granskande journalistik, säger Snezana Bozinovska i ett pressmeddelande. Foto: Camilla Hagert

Uppdrag granskning rekryterar Snezana Bozinovska som sedan 2018 varit grävredaktör på Göteborgs-Posten.

Ämnen i artikeln:

GPUppdrag GranskningSVTDagspress

DG


Snezana Bozinovska har jobbat på Göteborgs-Posten sedan 2008, där hon de senaste åren byggt upp tidningens grävredaktion med fyra fasta reportrar, enligt ett pressmeddelande. 

GP:s grävgrupp har vunnit Guldspaden de senaste två åren och nyligen prisades hon vid INMA-galan för den uppmärksammade granskningen ”Systrar”, som också nominerats till Stora Journalistpriset och Guldspaden. 

– Det är såklart lite vemodigt att lämna GP efter snart 13 år. Samtidigt är det här ett drömjobb för mig som brinner för granskande journalistik. Att få arbeta på Sveriges största grävredaktion, med all den erfarenhet och kompetens som finns, känns oerhört spännande och utvecklande. Jag är glad att jag får den här möjligheten, säger Snezana Bozinovska. 

2019 fick Snezana Bozinovska Publicistklubben västs pris Johannapengen för sitt arbete på Göteborgs-Posten. 

– Uppdrag granskning får en skarp, modig, rolig och erfaren grävredaktör med stor idérikedom och ett entusiasmerande sätt. Hon imponerade på oss under rekryteringsarbetet: en trygg arbetsledare med ett tydligt journalistiskt perspektiv där människan står i centrum, som jag tror kommer att passa utmärkt hos oss. Jag ser fram emot att samarbeta med Snezana och att jag, redaktionen och hon själv kan lära oss av varandra, säger Axel Björklund, som är ansvarig utgivare och tillsammans med Marianne Westman projektledare för Uppdrag granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev