Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TV4-profilen rekryteras till Expressens politikredaktion

Publicerad: 1 mars 2021, 09:35

Helena Gissén ska ingå i Expressens politikredaktion, tillsammans med Viktor Barth-Kron, Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall.

Foto: Anna-Karin Nilsson

Expressen rekryterar Helena Gissén från TV4. Där ska hon bevaka politik. ”Dags kasta sig loss efter 25 år på TV4”, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Expressen.seExpressenTV4TV4-gruppenBonnier

Rekryteringen av Helena Gissén uppges, i ett pressmeddelande, vara ett led i Expressens stora satsning på politikbevakningen. Målet är att både vara nyhetsledande och ha insatt och fördjupande rapportering.

LÄS OCKSÅ: Expressen Lifestyle ökar sitt resultat kraftigt: 18 miljoner i vinst för Expressen 

– Expressen har flera av de bästa reportrarna och skribenterna i Sverige och ett offensivt utgivarskap som släpper fram olika perspektiv. Det ska bli enormt kul att få vara med i politiksatsningen på Expressen, säger Helena Gissén, i pressmeddelandet, och fortsätter:

– Efter 25 fantastiska år på TV4 var det helt enkelt dags att kasta loss. Nu ser jag fram emot att ta mig an de politiska nyheterna och konflikterna på ett djupare och kanske lite friare sätt än vad tv-mediet ibland tillåter, fortsätter hon.

På Expressens politikredaktion jobbar sedan tidigare politiska kommentatorn Viktor Barth-Kron samt reportrarna Tomas Nordenskiöld och Filippa Rogvall.

– Helena Gissén är en riktig toppvärvning – en kunnig, erfaren, driven journalist som kommer att bidra till att vi blir ännu bättre, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

LÄS OCKSÅ: Tv-tittandet 2020: Kvinnor tittar mer på linjär-tv – Discovery och TV4 växer online 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev