Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TV4 och Expressen i gemensam vädersatsning

Publicerad: 17 juni 2009, 06:53
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

TV4 och Expressen lanserar tillsammans Väderkanalen. Det är den första lanseringen i Bonnier-kollegornas fördjupade samarbete som Dagensmedia.se tidigare skrivit om.


I Väderkanalen ingår sajten Väderkanalen.se, en mobiltjänst, tv-programmet Väderkanalen i TV4 och en ny väderdel i Expressens papperstidning. Väderkanalen.se ersätter TV4 och Expressens tidigare vädersajter.

Mer om Väderkanalen

Väderkanalen i Expressen. Expressen utökar väderet i tidningen kopplat till Väderkanalen.se. Förutom riksvädret presenteras under sommaren regionalt väder samt Europavädret. Dessutom blir det badtemperaturer, flerdygnsprognoser, kustvindar, läsarbilder, TV4:s meteorologer.

Väderkanalen.se på nätet. Besökarna kan bland annat ta del av tiodygnsprognoser för hundratals orter i Sverige och tusentals orter i världen via tv, rörlig grafik, radar, satellit eller text.  Det blir prognoser timme för timme, trafikväder med webbkameror, snabbväderinformation från Europas huvudstäder och de största svenska orterna, meteorologernas bloggar, temperaturstatistik m.m.

Väderkanalen i mobilen. Ger med hjälp av positionering en väderprognos baserad på var besökarna befinner sig. Det går även söka väderinformation om andra platser, aktuella prognoser, sjöväder och möjlighet att lägga upp en egen vädersida med länkar till de prognoser man oftast vill ha tillgång till.

Väderkanalen i TV4. Den 29 juni är det premiär för programmet Väderkanalen i TV4. Måndag-fredag klockan 18:45 hela sommaren direktsänds programmet, som utöver flerdygnsprognoser, kustväder, Europaväder, alg- och pollenrapporter, badtemperaturer och temperaturtoppen också fångar upp svenskarnas vanligaste väderfrågor.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.