Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag07.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TU startar insamling för att täcka Bonnier-tidningarnas avhopp

Publicerad: 12 Juni 2013, 12:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:43

Tidningsutgivarna drar igång en insamling bland medlemmarna för att täcka bortfallet när Dagens Nyheter, Dagens Industri och Sydsvenskan inte längre bidrar till det pressetiska systemet.


Ämnen i artikeln:

TidningsutgivarnaTU

För knappt ett år sedan aviserade Dagens Nyheter, Dagens Industri och Sydsvenskan att de lämnar TU. Därmed bidrar inte tidningshusen längre med avgifter till det pressetiska systemet.

I ett brev till medlemmarna oroar sig TU:s styrelse för utvecklingen:

”Vi konstaterar att det pressetiska systemet inte från ett år till ett annat kan vara beroende av enskilda medieföretags betalningsvilja, utan att det för att vara robust och kunna stå emot politiska ingrepp kräver den stabilitet som det får genom att det i dag garanteras av en korporativ struktur, d v s genom att det ägs och bärs upp av en organisation, i dagsläget TU”.

Därför ber nu styrelsen medlemmarna om bidrag för att täcka bortfallet på 1 256 000 kronor. Enligt uppgifter till Dagens Media ska Aftonbladet redan ha bidragit med cirka 100 000 kronor.

"Det är oerhört viktigt att TU och branschen skickar en mycket tydlig signal till politiker och lagstiftare om att det pressetiska systemet står starkt och att branschen fortsatt tar det praktiska och ekonomiska ansvaret för det", skriver TU:s styrelse.

Dagens Media har sökt Bengt Ottosson, ordförande i TU.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TidningsutgivarnaTU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.