Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TU:s analyschef till Nordicom

Publicerad: 22 mars 2021, 13:28

TU:s analyschef Tobias Lindberg, som är medieforskare i grunden, lämnar branschorganisationen för att forska på svensk och nordisk medieutveckling vid Nordicom.

Tobias Lindberg, i dag analys- och opinionsansvarig på TU, går till Nordicom där han ska forska på svensk och nordisk medieutveckling.


Ämnen i artikeln:

NordicomTUJonas Ohlsson

Tobias Lindberg är i grunden medieforskare men har arbetat som analys- och opinionsansvarig på TU sedan 2016. Innan dess har han bland annat varit på Konstnärsnämnden och Sveriges Tidskrifter. När han nu går till Nordicom, vid Göteborgs universitet, blir hans forskningsinriktning svensk och nordisk medieutveckling.

– Nordicom har som uppdrag att analysera den ekonomiska och strukturella utvecklingen på mediemarknaden i Sverige och Norden. Tobias har en bakgrund och kompetens som gör honom som klippt och skuren för det arbetet, säger Jonas Ohlsson, föreståndare vid Nordicom, i ett pressmeddelande.

I sin nya roll på Nordicom ska Tobias Lindberg ”analysera de svenska och nordiska mediernas ekonomiska, teknologiska och politiska förutsättningarna – inte minst i relation till övergripande utvecklingstrender som globalisering, digitalisering och politisk polarisering”.

– Det ska bli otroligt intressant att se närmare på den nordiska marknaden, som ju i allt högre utsträckning kan ses som en marknad – både vad gäller ägandet men också till viss del vad gäller publiken, säger Tobias Lindberg i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NordicomTUJonas Ohlsson

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev