torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TTELA ökade sin upplaga under pandemiåret

Publicerad: 2 mars 2021, 14:13

Chefredaktör Cecilia Frisk ser tillbaka på ett framgångsrikt år för TTELA. Foto: Chefredaktör TTELA

Stampen-ägda TTELA:s upplaga växte med 7 procent förra året – efter satsningar på kvalitativ lokaljournalistik och poddar, enligt chefredaktören Cecilia Frisk.

Ämnen i artikeln:

StampenDagspress

DG


TTELA bevakar Mellerud, Vänersborg, Lilla Edet och Trollhättan – och under 2020 satsade tidningen, enligt egen utsago, på lokal kvalitetsjournalistik. Upplagan ökade med 7 procent och antalet prenumeranter uppgår nu till 43 procent, enligt ett pressmeddelande.

Den Stampen-ägda tidningen släppte i fjol granskningspoddar samt vloggar som visade pandemin utifrån två sjuksköterskors vardag. Det blev även mer livesändningar än tidigare. 

 – Jag är så stolt över denna lagseger där en proffsig redaktion ständigt utvecklar innehållet och sin kompetens för att locka allt fler att titta, läsa och lyssna på vårt innehåll. Och där vi jobbar i ett unikt och nytt samarbete för att marknadsföra det redaktionella innehållet så att det engagerar fler, säger chefredaktören Cecilia Frisk, i pressmeddelandet.

Under 2021 ska det enligt chefredaktören bli fler fördjupande poddar som granskar lokala händelser – men också som skildrar och bevakar pågående aktuella skeenden. Varje reporter ska också få utbildning i hur man på ett bra sätt sänder live med mobilen vid exempelvis breaking news-lägen på fältet.

Tidningen ska därtill anställa en redaktör ansvarig för vad man kallar för innovativt journalistiskt innehåll samt en engagemangsreporter som ska hitta nya sätt att göra lokal kvalitetsjournalistik på i fler kanaler.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev