fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT utsatt för DDOS-attack

Publicerad: 2 maj 2023, 11:33

Tidigare i dag blev TT Nyhetsbyrån utsatt för en överbelastningsattack.

Foto: Linnéa Kihlström

På tisdagsmorgonen utsattes TT:s pressmeddelandetjänst för en överbelastningattack. "Systemet är helt åtskilt från TT:s redaktionella tjänster", säger produktägaren Fredrik Billinger.

Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånHackerattack

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


TT har under tisdagsmorgonen utsatts för en överbelastningsattack. Det framgår av ett mejl som nyhetsbyrån har skickat ut. Attacken drabbade enbart TT:s pressmeddelandetjänst "Via TT" och inte TT:s nyhets- eller bildtjänster.

Fredrik Billinger, produktägare för "ViaTT", förklarar i ett mejl till Dagens Media vad som har hänt.

– "Via TT", TT Nyhetsbyråns pressmeddelandetjänst, utsattes för en överbelastningsattack, en så kallad DDOS-attack. Det rör sig alltså om att mycket trafik riktas mot "Via TT:s" publika startsida, inte om någon form av intrång. Systemet som attackerades är helt åtskilt från TT Nyhetsbyråns redaktionella tjänster.

Attacken började i går eftermiddag och pågår ännu – om än med låg intensitet, berättar han. Konsekvensen när mycket trafik skickas mot "Via TT":s startsida blir att TT:s kunder får svårt att logga in i systemet.

– Under delar av gårdagen och vid något enstaka tillfälle i morse råkade några av våra kunder ut för detta. Via TT:s kundsupport har dock hela tiden kunnat hjälpa till med utskick och liknande vid behov.

Vad gör ni nu?

– "Via TT" blev utsatt för två överbelastningsattacker för några månader sedan och de åtgärder vi då vidtog har gjort att den senaste attacken inte har gjort särskilt stor påverkan. Vi jobbar naturligtvis vidare för att se till att bli ännu bättre på att stå emot stora trafikmängder och ha en bra dialog med kunderna om vilka åtgärder vi vidtar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev