Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT startar tjänst för pressmeddelanden

Publicerad: 9 december 2014, 12:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Pressmeddelandetjänsten Via TT blir nyhetsbyråns nya giv.


Via TT ska erbjuda företag, myndigheter och organisationer möjlighet att pressmeddelanden med hjälp av TT:s egna redaktionella system.

Pressmeddelandena kommer även att dyka upp på på TT:s nya kundwebb. Kundernas nyhetsrum kommer också att finnas på TT:s sajt.

– Att journalisters inkorg fylls med pressmeddelanden är inget nytt, men vi vill underlätta för både journalisten och avsändaren genom att presentera pressmeddelandet där journalisten faktiskt arbetar med nyheter, nämligen i det redaktionella verktyget och på TT:s kundwebb, säger Jonas Eriksson, vd på TT Nyhetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Via TT kommer också att fungera med TT:s egna kalender. På så sätt ska kunderna enkelt kunna planera när pressmeddelandena skickas ut.

– Det känns bra att komma igång med det här. Det är naturligt för en modern nyhetsbyrå att erbjuda pressmeddelandedistribution. Tittar man ute i världen är vi långt ifrån först, exempelvis erbjuder alla nordiska byråer en liknande tjänst sedan flera år tillbaka, säger Jonas Eriksson i pressmeddelandet.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev