Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT skrotar Norrlandskontor

Publicerad: 23 januari 2013, 12:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:58

UPPDATERAD. Fyra personer berörs när TT lägger ner kontoren i Umeå, Luleå och Sundsvall.


Ämnen i artikeln:

TT

Det är "ändrade krav på nyhetstjänsten" samt "ändrade förutsättningar för nyhetsbevakningen" som ligger bakom TT:s beslut att skrota sina Norrlandskontor.

Men enligt TT kommer bevakningen av Norrland inte att minska – trots nedläggningarna.

– I allt högre grad sker bevakningen utifrån ett nav. Vi direktrapporterar allt mera, vilket görs rationellare ifrån Stockholm, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör till dagensmedia.se.

Vilka är baksidorna?

– Självklart tappar vi en del av lokalkännedomen och kommer att tvingas att resa mer. Vi kommer även att få anlita frilansar.

TT kommer fortfarande att finnas kvar i Göteborg och Malmö och enligt Jonas Erikson finns det i dag inga planer på ytterligare radikala nedskärningar.

Vad som händer med de fyra som är anställda vid TT:s Norrlandskontor blir klart först när de fackliga förhandlingarna avslutats.

– Det är jobbigt att ta det här beslutet. Men det är en tuff verklighet som inte kan blunda för. När vår kundbas brottas med lönsamhetsproblem är vi tvungna att vidta åtgärder, säger Jonas Eriksson.

Dante Thomsen

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

TT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.