TT skär ned på videobevakningen

2009-11-23 11:17 Amina Djemili  

Nyhetsbyrån TT har inlett delförhandlingar om omorganisationer på videoredaktionen. Två anställda i Malmö och Göteborg blir av med jobbet.

TT:s videoredaktion består idag av 10 personer, där Malmö och Göteborg är utrustade med en redaktör vardera. Dessa tjänster drar man nu in.

– Vi har ambitionen att spara och har inlett delförhandlingar med facket, säger Thomas Peterssohn, som är vd och chefredaktör på TT-Gruppen.

TT planerar på lång sikt att lägga ut videobevakningen i de berörda städerna på frilansreportrar. De har också för avsikt att närma sig Scanpix videobevakning, med mestadels stillbilder. I dagsläget har man dock inte tagit några beslut.

– Självklart kommer bevakningen i de båda städerna att på kort sikt få ett avbräck, säger Thomas Peterssohn.

Även Stockholms videoredaktion berörs i sparförhandlingarna. Två och en halv tjänster tas bort, men de påverkade personerna kommer att omplaceras.

Amina Djemili

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt