Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TT ska göra SvD-sporten

Publicerad: 13 december 2012, 07:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

TT får uppdraget att producera SvD:s sportsidor. Det står klart när tidningen i dag släpper flera nyheter om den nya organisationen.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Sent i augusti berättade Svenska Dagbladet att tidningen måste kapa mellan 50-60 tjänster. Strax därefter gick tidningen också ut med att sportredaktionen skrotas. Ett beslut som fått hård kritik, samtidigt som många undrat hur SvD ska lösa sin sportbevakning.

Nu står det alltså klart att det blir TT som ska producera SvD:s sportsidor. Dessutom blir Anders Lindblad ny sportkrönikör.

– Jag är mycket nöjd med att Anders blir vår sportkrönikör. Och jag är glad för samarbetet med TT, som står för kvalitet och kompetens. Det känns bra att vi nu inleder ett långsiktigt samarbete, säger tidningens chefredaktör Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt presenterar Svenska Dagbladet flera nyheter som bland annat innebär att tidningens redaktion i framtiden ska bestå av fyra stora "enheter": en nyhetsredaktion, en näringslivsredaktion, en kulturredaktion samt en presentationsavdelning för bland annat redigering.

Tidningen kommer också bestå av flera mindre enheter där bland annat ledaren, feature och Brännpunkt ingår.

Samtidigt ska tidningen under nästa år tillsätta flera nya digitala tjänster.

– För att möta våra läsares behov av SvD i olika kanaler behöver vi lägga mer kraft digitalt. Vi utökar därför med bland annat mobilredaktörer, webbredaktörer, utvecklare och databaskompetens, säger Lena K Samuelsson i pressemddelandet.

Flera anställda får dessutom nya uppgifter. Reportern Therese Larsson blir exempelvis utrikesanalytiker medan Magnus Gylje blir ansvarig för bland annat ett nytt kulturmagasin.

Se alla förändringar nedan:

Therese Larsson, reporter, får en ny roll som SvD:s utrikesanalytiker, med särskilt fokus på Europa. Hon kommer också att driva en blogg, Larssons Europa.  Magnus Gylje blir redaktör för ett nytt kultur- och samtidsmagasin på söndagar. Kulturredaktionen förstärks också digitalt med två webbredaktörer, Anders Haraldson och David Stillberg. Agneta Lagercrantz blir reportageredaktör.  Malin Bonde blir bildredaktör för SvD:s webb-tv och digitala kanaler och kommer att utveckla rörlig bild för svd.se och nliv.se.  Josef el Mahdi blir utrikesredaktör. Niklas Kierkegaard går till en tjänst som redaktionell projektledare med ansvar för SvD:s beställarorganisation och särskilda satsningar.  Nya chefsjobb har bland andra Anna Careborg, biträdande chef nyhetsredaktionen, Martin Sanderson, chef för presentationsavdelningen och Linda Häggström biträdande chef på samma avdelning.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.