Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

TT om Metros beslut: "Lite tråkigt"

Publicerad: 18 September 2015, 07:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Tio personer på TT Nyhetsbyrån påverkas när Metro tar hem tidningsproduktionen.


Ämnen i artikeln:

TTMetro

Igår meddelade Metro att de tar hem tidningsproduktionen från TT Nyhetsbyrån som sedan drygt ett år tillbaka producerat Metros pappersedition. Vid årsskiftet genomförs förändringen.

– Det innebär att vårt arbete går in i en annan fas kan man säga. Det blir ett samarbete kring innehåll framöver istället för innehåll och produktion. Medievärlden är i snabb förändring så vi som jobbar mot medieföretagen måste vara beredda på förändringar och nya behov. Metro är ett exempel på att det kan svänga ganska snabbt, säger Göran Westin, redaktionell affärsutvecklare på TT Nyhetsbyrån.

Är ni besvikna?

– Det är klart att att det är lite tråkigt att produktionen går tillbaka, men vi förstår hur de tänker och resonerar. Man vill göra något annat än vad man ville när dialogen med oss inleddes 2014.

Enligt tidigare uppgifter till Dagens Media grundar sig Metros beslut i missnöje med hur samarbetet med TT har fungerat. Det har dock förnekats av Metros chefredaktör Eric Ljunggren. Enligt Göran Westin har Metro aldrig uttryckt något missnöje.

– Nej verkligen inte. Det har funnits en konstruktiv och positiv grundton i alla diskussioner och Metro har varit väldigt raka och bra att ha att göra med under den här processen. Jag tycker att det är skönt att Metro har varit tydliga med att de har varit nöjda med oss och personalen.

På TT Nyhetsbyrån har tio personer producerat Metros pappersedition. Hur det brutna avtalet påverkar dem är ännu oklart.

– Det blir en sak för organisationen att lösa, det ligger inte på mitt bord, det ligger på redaktionen, säger Göran Westin.

Kan det bli aktuellt med uppsägningar?

– Det är för tidigt att säga. Men det är klart, det är tio personer som jobbar med Metro hos oss och deras arbetsuppgifter finns inte kvar efter nyår. Vi ska försöka lösa saker på bästa möjliga sätt, men jag kan inte redogöra för hur det blir just nu.

Så sent som i maj i år fick anställda på TT veta att 20 miljoner kronor ska sparas, vilket skulle leda till att 19 tjänster försvinner. Hösten 2014 genomförde nyhetsbyrån ett annat sparpaket där totalt 20 tjänster på redaktionen och försäljningsavdelningen försvann.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TTMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.