Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT och Retriever i nytt samarbete

Publicerad: 15 november 2019, 15:43

Exempel över hur översikten kan se ut för ett företag som använder den uppgraderade tjänsten.

Foto: Skärmdump/pressmeddelande

Via TT inleder ett samarbete med Retriever som ger användare möjlighet att se ett pressmeddelandes genomslag.


Ämnen i artikeln:

TTretriever

Pressverktyget Via TT är en tjänst för publicering och distribution av pressmeddelanden. Via TT, som ägs av TT Nyhetsbyrån, har funnits i fem år.

Via TT utvecklas nu i och med att ett samarbete med data- och analysföretaget Retriever som innebär att verktygets användare bland annat kan se vilken genomslagskraft ett pressmeddelande haft i medier. 

– Satsningen gör vi för att förbättra för våra kunder. Vi vill hjälpa dem att höja kvalitén på pressutskicken och ge dem en bättre översikt av genomslaget de fått, säger Sara Perers, marknadschef på TT till Dagens Media, och förtydligar skillnaden:

– Tidigare kunde man i Via TT se antalet lästa pressmeddelanden och öppnade mejl men med hjälp av Retriever så kan man nu se vad de lästa artiklarna har genererat för publiceringar.

Det uppdaterade verktygen innebär också att användare kan se snittid på läsning, de fem senaste nyheterna från TT och få tips på hur pressutskick kan förbättras.

– Det är kul att kunna göra något ihop med TT Nyhetsbyrån. Det här ger också företag och organisationer som inte redan är våra kunder en inblick i vad vi har att erbjuda, säger Niklas Thelning, Country Manager Sweden, Retriever, i ett pressmeddelande. 

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

TTretriever

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev