torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT och AB i öppet brev till Djurgården: "Agera omedelbart"

Publicerad: 22 september 2016, 13:45

Efter att både Aftonbladets och TT:s fotografer fått föremål kastade mot sig under derbyt mellan Djurgården och AIK, går Sofia Olsson Olsén och Jonas Eriksson ut i ett öppet brev och kräver en säkrare arbetsmiljö för medarbetarna.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetDjurgårdens IFTT NyhetsbyrånDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Brevet skickades till Djurgården Fotbolls ordförande Lars Erik Sjöberg och vd Henrik Berggren, och är underskrivet av Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén och TT Nyhetsbyråns vd och chefredaktör Jonas Eriksson.

I brevet beskriver de hur två av deras fotografer utsatts för "allvarlig fara" under derbyt mellan Djurgården och AIK:

"Ett föremål, en så kallad "banger", kastades in från ståplatsläktaren där Djurgården-klacken stod.Föremålet landade alldeles intill Aftonbladets fotograf. Även TT:s fotograf på plats träffades av splitter i ansiktet och fick hjälp av sjukvårdspersonal."

Händelsen har polisanmälts av Aftonbladet och TT.

De fortsätter:

"Enligt vår personal på plats agerade inte er säkerhetsorganisation på händelsen. De uppmärksammade inte fotograferna på att föremålet kastades rakt emot dem. Tiden från nedslag till detonation är ett par sekunder, så det fanns tid för förvarning."

Samtidigt påpekar de att det inte är första gången som liknande incidenter har inträffat under matcher och att de kräver att Djurgården och Fotbollförbundet "omedelbart agerar" för att skapa en säker arbetsmiljö för deras medarbetare.

De avslutar brevet med att skriva att de kräver omedelbar återkoppling och en förklaring till säkerhetspersonalens "bristfälliga agerande vid händelsen."

Samtidigt föreslår de ett möte med Djurgården Fotbolls ordförande Lars Erik Sjöberg och vd Henrik Berggren där de tillsammans kan diskutera förbättringar av säkerheten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev