Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

TT byter vd och chefredaktör

Publicerad: 18 februari 2020, 13:31

Jonas Eriksson lämnar alla sina uppdrag inom TT-gruppen

Foto: Jessica Gow/TT

TT Nyhetsbyrån får ny vd och chefredaktör i samband med en strategiförändring.


Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

I samband med att medieanalysbolaget Retriever, där TT Nyhetsbyrån är majoritetsägare, ska drivas mer fristående från TT Nyhetsbyrån lämnar Retrievers ordförande och TT Nyhetsbyråns vd och chefredaktör Jonas Eriksson alla sina uppdrag inom TT-gruppen. 

– Uppdraget förändras och då känns det, efter åtta år som chef, som ett bra tillfälle att lämna vidare, säger Jonas Eriksson, i ett pressmeddelande.

Ny tillförordnad vd, chefredaktör och ansvarig utgivare på TT Nyhetsbyrån blir försäljningschefen Per-Anders Broberg. Han har tidigare varit vd för publicistorganisationen Utgivarna och biträdande chefredaktör för Expressen.

– Jag vill tacka Jonas Eriksson för alla framgångsrika år. Ägarna är fast beslutsamma om att Sverige behöver en stark nationell nyhetsbyrå och nu inleds en rekrytering av ny vd och chefredaktör. Under tiden anser vi att Per-Anders Broberg, med sin erfarenhet av både publicistik och affärer, är rätt person att leda TT, säger Mats Johansson, styrelseordförande i TT Nyhetsbyrån, i pressmeddelandet.

Samtidigt byts hela styrelsen i Retriver ut. Tidigare har styrelsen bestått av personer i ledande befattningar från TT Nyhetsbyrån och norska nyhetsbyrån NTB. Men nu ska istället representanter för ägarbolagen Bonnier, Schibsted, Amedia och NTM utgöra styrelsen.

På en extrainsatt bolagsstämma i mars väljs en ny styrelse till Retriever:
Mats Johansson, executive director Bonnier News
John Kvadsheim, koncerndirektör Amedia
Mads Storvik, vd NTB
Lina Hedenström, vd NTM
Martin Frey, head of Schibsted growth

Dagens Media har sökt Mats Johansson, styrelseordförande i TT Nyhetsbyrån.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TT Nyhetsbyrån

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.